Onderhoud

C.V.-onderhoud
De c.v.-ketel is één van de meest storingsgevoelige apparaten in uw woning. Uit de praktijk blijkt dat de eerste onvoorziene kosten dan ook hieruit voortkomen. Onderhoud is de jaarlijkse controle en inspectie van het toestel, het schoonmaken van de brander, warmtewisselaar en het zonodig afstellen van de regel- en beveiligingsapparatuur.

Wanneer onderhoud?
Met een enkele c.v.-ketel is het uitvoeren van een onderhoudsbeurt net voor het stookseizoen het beste. Met een c.v.-combi-ketel maakt het niet uit wanneer het gebeurt, deze is het hele jaar in gebruik.

Waarom onderhoud?
Een verkeerde afstelling van de regelapparatuur valt u niet op, toch brengen dergelijke zaken onnodige slijtage en hoog gasverbruik met zich mee. Veel erger wordt het als er koolmonoxidevergiftiging of brand ontstaat.

De jaarlijkse controle brengt dergelijke misstanden aan het licht. Ook bij ketels met een onderhouds-indicatie is jaarlijkse controle geen overbodige luxe, want voorkomen is beter dan genezen.

Een regelmatig onderhoud kan leiden tot gasbesparing, verhoogt de veiligheid, is milieuvriendelijker en de storingsgevoeligheid wordt tot een minimum beperkt. Veel verzekeringsmaatschappijen stellen onderhoud zelfs als voorwaarde.


CV ketel voor onderhoud  CV ketel na onderhoud 
   

(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken